6 portioner
Ingredienser
1 st vaniljstång
1/2 dl socker
2 dl mjölk
3 dl grädde
2 socker
6 st äggulor
1/2 dl rårörsocker till gratinering
Gör så här
1. Värm ugnen till 175°.
2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången. Ta sedan upp vaniljstången.
3. Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning.
4. Fördela äggsmeten i ugnssäkra portionsformar och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det står två centimeter högt.
5. Grädda i ca 20-30 minuter. Låt svalna.
6. Strö råsocker över bruléerna och bränn av ordentligt så sockret blir brunt och bubbligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar