Bra recept för den som har ett lamm i frysen. Jag kokar massor av kött och gör sedan lammgryta på ena hälften, andra hälften blir dillkött. Så hamnar lammet i frysen igen i portionsförpackningar till jobbet eller snabb middag.
Du har tidigare gjort ett grundkok av lamm (se boken Kärlek, oliver och timjan)
Häll den silade buljongen i en stor gryta, 4 liter.
8 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
1 gul paprika
1 stor purjolök
200 gr rotselleri
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
1 stor vitlöksklyfta
400 gr kokta vita eller svarta bönor
1 knippa persilja
Gör så här
1. Skala och ansa grönsakerna.
2. Skär potatis i stora klyftor, morötterna och palsternackan i tunna i tunna slantar och paprika, purjolök och rotselleri i tunna strimlor.
3. Fräs allt utom potatisen hastigt i lite olja.
4. Lägg ner alla grönsakerna + burktomaterna i kastrullen.
5. Smula i timjan. Koka upp soppan och låt den småkoka under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 30 minuter.
6. Lägg i bönerna.
7. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.
8. Koka i ytterligare 5 min. Späd med vatten om det behövs.
9. Lägg ner köttet, skuret i små bitar och låt allt bli varmt.
10. Blanda ner hackad persilja.
Servera med ett gott bröd.
9. Lägg ner köttet, skuret i små bitar och låt allt bli varmt.
10. Blanda ner hackad persilja.
Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar