söndag 6 mars 2011

Varm och go chokladbakelse - Allers nr 10, 2011

4 pers, ca 25 min

Ingredienser
25 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
1 dl råsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj fyra ugnsfasta portionsformar med lite olja.
2. Smällt smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Rör tills den smälter.
3. Vispa ägg och socker pösigt och blanda med chokladsmeten.
4. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.
5. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 min, bakelserna ska vara kladdiga eller gärna rinniga inuti. Servera direkt med vaniljglass till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar