söndag 2 januari 2011

Crème Ninon


Denna festliga rätt har jag gjort till ett antal nyårsfester, det blir nog fler.

Till 8 portioner.

400g frysta ärtor
5dl grönsaks buljong
1/2 tsk salt 
1 krm peppar
1 msk citronsaft
2 dl vispgrädde 
1 1/2 dl mousserande vin (alt. champagne)
Till servering 0.5 kruka gräslök

Gör så här
1. Tina ärtor genom att hälla kokande vatten på dem. Häll av vattnet. Låt ej koka!
2. Mixa ärtor till smet med lite av buljongen, späd sedan med resten av buljongen.
3. Smaka av med salt, peppar och citron. Slia soppan genom finmaskig sil. Ställ i kylen.
Hit kan du förbereda till dagen före.

3. Värm upp soppan. Tag soppar av värmen och rör i grädde. Häll upp soppan i vacker glaskanna. Fyll till hälften. 
4. Ställ soppan och vin (ej kylskåpakallt) på bordet. När gästerna sitter häll i vinet och se soppan bubbla upp. Servera och strö på gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar