400 g skalade räkor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2–3 cm färsk ingefära
1–2 röda chilifrukter (stora, milda)
2 lime
salt
2 nektariner
1 avokado
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 näve rucolasallad
olivolja
Gör så här
1. Fräs räkorna i oljan tillsammans med finhackad vitlök och riven ingefära.
2. Kärna ur och hacka chilifrukten och blanda runt med räkorna. Dosera chilin efter önskad styrka och smak.
3. Pressa limesaft över räkorna och avsluta med att smaka av med lite salt.
4. Skär nektarinerna och avokadon i fina klyftor, skala och kärna ur gurkan och skär den i lagom stora bitar.
5. Strimla rödlöken och fördela alltihop med lite rucola i fina portionsskålar eller på ett stort fat.
6. Avsluta med att lägga på räkorna, pressa över lite limesaft och ringla på lite god olivolja.
Man kan välja att servera i portionsglas eller som en sallad på ett stort fat.
1. Fräs räkorna i oljan tillsammans med finhackad vitlök och riven ingefära.
2. Kärna ur och hacka chilifrukten och blanda runt med räkorna. Dosera chilin efter önskad styrka och smak.
3. Pressa limesaft över räkorna och avsluta med att smaka av med lite salt.
4. Skär nektarinerna och avokadon i fina klyftor, skala och kärna ur gurkan och skär den i lagom stora bitar.
5. Strimla rödlöken och fördela alltihop med lite rucola i fina portionsskålar eller på ett stort fat.
6. Avsluta med att lägga på räkorna, pressa över lite limesaft och ringla på lite god olivolja.
Man kan välja att servera i portionsglas eller som en sallad på ett stort fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar