fredag 9 juli 2010

Gino - gratinerad frukt med vit choklad

Portioner: 4-6

20 st jordgubbar
2 bananer
4 kiwi
Dessutom gärna frukt och bär efter säsong samt färg ex. någon ljus färg (banan, ananas, papaya,persika), röd (vindruvor, jordgubbar, körsbär, hallon) och någon grön (vindruvor, kiwi). Det går mycket bra med andra frukter och bär: byt ut eller lägg till en mango, vindruvor, en liter hallon, 500 gram urkärnade körsbär, en färsk ananas och/eller någon skalad och tärnad persika.
Saft från en lime (och färsk riven ingefära)
Tillsätt gärna 50 gram mandelmassa (eller kokos)
100 gram vit choklad
Vaniljglass

Gör så här
1. Skiva frukten, jordgubbar, banan och kiwi, i lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form.
2. Pressa saften från en lime över frukten.
3. Riv lika delar mandelmassa och vit blockchoklad och strö över frukten.
4a. Gratinera i ugnen i 20 minuter i 175 grader, tills den vita chokladen smält och fått fin färg.

alt.

4b. Sätt ugnen på max grill. Gratinera 5-10 min, tills den vita chokladen smält och fått fin färg.

Servera med vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar