måndag 16 mars 2015

Brysselkålspaj (arla.se)

Mycket got paj om man gillar brysselkål. Nästa gång kommer jag blanda i finskuren bacon som jag först stekt på.

Ingredienser
2 1⁄2 dl vetemjöl
75 g Smör
3⁄4 dl Kesella kvarg lätt

Fyllning
3 st rödlökar
500 g brysselkål
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
3 st ägg
1 dl lantmjölk
3 dl cheddar riven

Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Skala och grovhacka löken. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt allt koka ihop ca 3 min för fryst kål och ca 5 min för färsk. Låt det svalna. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.


Receptet gäller för 6 port

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar