söndag 18 januari 2015

Lyxbrownie

Ingredienser

  • 250 g mjukt smör
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 5 st ägg
  • 2 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat

  • Glasyr
  • 125 g mjukt smör
  • 9 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 msk espresso eller starkt kaffe
  • jordgubbar till dekoration



Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Vispa socker och smör vitt och poröst.
  2. Rör ner äggen ett i taget. Blanda ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smete försiktigt utan att vispa.
  3. Smörj en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 30 minuter mitt i ugnen. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar. 
    Känn med sticka, kakan ska vara saftig och lite mjuk i mitten.
    Glasyr: Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet.
    Nagga några små hål i kakan med en gaffel och bred glasyren över kakan. Förvaras i kylskåp. Delade jordgubbar läggs på strax innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar