- 250 g mjukt smör
- 5 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 5 st ägg
- 2 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- Glasyr
- 125 g mjukt smör
- 9 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 200 g Philadelphiaost
- 1 msk espresso eller starkt kaffe
- jordgubbar till dekoration
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och smör vitt och poröst. - Rör ner äggen ett i taget. Blanda ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smete försiktigt utan att vispa.
- Smörj en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 30 minuter mitt i ugnen. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar.Känn med sticka, kakan ska vara saftig och lite mjuk i mitten.Glasyr: Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet.Nagga några små hål i kakan med en gaffel och bred glasyren över kakan. Förvaras i kylskåp. Delade jordgubbar läggs på strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar