1 blomkålshuvud
1 l vatten
3 charlottenlökar
1 chilifrukt
1 grönsaksbuljong
3 dl mjölk alt matagningsgrädde
1 msk vetemjöl
vitt vin
Gör så här
1. Plocka buketer av blomkålen. Koka blomkålen i vattnet tills kålen är mjuk, ca 15 min.
2. Stek löken mjuk. Hacka chillin och stek med en stund.
3. Skrapa ner lök och chili i den kokta kålen.
4. Mixa ca 2/3 av soppan.
5. Skaka mjölken med vetemjöl, häll ner i soppan under omrörning.
6. Koka upp, tillsätt en stor skvätt vitt (matlagnings-) vin, salt, svartpeppar.
Kanske en ostmacka till?
1. Plocka buketer av blomkålen. Koka blomkålen i vattnet tills kålen är mjuk, ca 15 min.
2. Stek löken mjuk. Hacka chillin och stek med en stund.
3. Skrapa ner lök och chili i den kokta kålen.
4. Mixa ca 2/3 av soppan.
5. Skaka mjölken med vetemjöl, häll ner i soppan under omrörning.
6. Koka upp, tillsätt en stor skvätt vitt (matlagnings-) vin, salt, svartpeppar.
Kanske en ostmacka till?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar