söndag 24 januari 2010

Kräftpasta med purjo och paprika (ICA.se)

Snabbt och gott, gillas att alla jag testat den på. Enkel att anpassa till fler eller färre och kan definitivt byggas ut med fler ingredienser, lite vitlök kanske?

Portioner: 4

280 g pasta t ex fjärilar
1 burk (360 g) kräftstjärtar i lake 
1 purjolök
2 paprikor, gärna i olika färger
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl smaksatt crème fraiche t ex med paprika och chili

Gör så här
1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
2. Låt kräftstjärtarna rinna av.
3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
4. Fräs purjo och paprika i olja några min. Krydda med salt och peppar.
5. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i grytan och rör i crème fraiche och kräftstjärtar.
6. Låt alltsammans bli varmt.
7. Strö purjo och paprika över kräftpastan och servera med bröd och strimlad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar