söndag 30 september 2012

Gremolata

Detta behövs till 3-4 portioner:

2 st citroner
0,5 tsk socker
1 st schalottenlök
1 klyfta vitlök
salt
svartpeppar från kvarn
1 knippa bladpersilja
1 dl olivolja

Gör så här:

Skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv dem fint på den grova sidan av rivjärnet. Förväll citronskalen snabbt i kokande vatten. Stöt dem sedan med sockret i en mortel tills oljorna i citronskalen frigörs.Finhacka schalottenlöken och vitlöken och blanda med citronskalen. Rör i sockret, salta och peppra. Rör ner 1 dl fint skuren persilja och tillsätt olivolja så att det täcker blandningen. Låt dra i några minuter före användning.

En gammal favorit. Servera till tagliatelle och grillad kycklingfilé/kyckelingspett eller en bit mozzarella för de som vill äta vegetariskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar