Ingredienser för 4 personer
2 fasta päron
1 msk olivolja
1 ask machésallad
1 nypa flingsalt
100 g getost
150 g prosciutto eller annan lufttorkad skinka
En handfull valnötter
Basilikaolja
2 msk olivolja
1 msk citron
1 msk honung
1 näve basilika
Salt och peppar
Gör så här
1. Skala päronen, skär bort kärnhusen och dela dem i klyftor. Blanda dem i olivolja och flingsalt.
2. Blanda ingredienserna till basilikaoljan och mixa dem till en grön örtolja.
3. Värm en grillpanna och grilla päronen.
4. Lägg salladen på ett serveringsfat och strö över de grillade päronen.
5. Smula sedan getosten och lägg salladen därpå lufttorkad skinka.
6. Toppa med valnötter, gärna rostade och ringla slutligen basilikaoljan över salladen.
Vintips: Laroche Bourgogne Réserve (nr 5621) Vitt vin , Torrt, Fylligt & Smakrikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar