söndag 3 februari 2013

Kassler- och ädelostgratäng

Mycket lätt och mycket gott.

Detta behövs till 8 portioner:

1 000 gram kassler
2 msk smör
600 gram bladspenat fryst
4 dl visp el mellangrädde
200 gram ädelost

Variant: skiva tomater och lägg  en på varje kasslerskiva.

Gör så här:

1. Smörj en ugnsfast form och lägg väl tinad, avrunnen spenat i botten. Skiva kasslern ganska tunt och lägg som tegelpannor över spenaten.

2. Koka samma grädde och ost i en kastrull. Häll såsen över kasslern. Alternativ: smula osten över kasslern och vispa grädden lätt innan du gäller den över kasslerskivorna. 

3. Gratinera mitt i ugnen tills allt är riktigt varmt, 10 - 15 min i 225 grader.

Serveringsförslag: Servera med pressad potatis eller ris och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar